Resultaten voor lichaamsgerichte oefeningen

lichaamsgerichte oefeningen
Individuele lichaamsgerichte coaching Ingrid van Wolveren Gouda.
Lichaamsgerichte oefeningen geven je informatie hoe jij met bepaalde situaties omgaat en laten je nieuwe mogelijkheden zien. Werkwijze en tempo worden afgestemd op wat jij nodig hebt. Hierbij maak ik onder andere gebruik van bio-energetica, ademwerk, Holistic Pulsing, Gestalt, Somatic Experience, visualisatie, aandachts en creatieve oefeningen.
Lichaamsgerichte psychotherapie Afra Vlaar.
Voorbeelden hiervan zijn buikpijn krijgen bij bepaalde herinneringen of stoppen met ademen als iets heel spannend wordt. Het werken met lichaamsgerichte oefeningen is een ingang om emoties en spanningen die in je lichaam opgeslagen zijn, te herkennen en ruimte te geven.
Nelly van Berkel Psychomotorische therapie.
Door speelse bewegings opdrachten en lichaamsgerichte oefeningen wordt Karel meer vertrouwd met zijn lichaam, en durft hij aansluiting te zoeken bij zijn klasgenoten. Spreekt psychomotorische therapie je aan? Maak gerust een afspraak om samen te onderzoeken of deze therapie iets voor je kan betekenen.
Lichaamsgerichte therapie Psycholoog Amsterdam.
Ook wordt gekeken naar verborgen eigenschappen en kwaliteiten, zodat deze meer op de voorgrond kunnen komen. Bij lichaamsgericht werken wordt er naast gesprekken gebruik gemaakt van massagetechnieken, lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen. Door keuzes en inzichten niet alleen te zien, horen en begrijpen maar ze ook lijfelijk te voelen en ervaren, ben je beter in staat om deze keuzes en inzichten te integreren in je dagelijkse leven.
Lichaamsgerichte therapie.
Door middel van massage wordt bij postural integration zowel de lichaamshouding als de levenshouding verbeterd. PMT: psychomotorische therapie Psychomotorische therapie is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die de nadruk legt op lichaamservaring en lichaamsbeweging. Het doel van psychomotorische therapie is gedragsverandering door te werken met lichamelijke activiteiten, opdrachten en oefeningen.
Lichaamsgericht mariekeschreurs.nl.
Ons lichaam is ons beste feedbacksysteem op ons functioneren. In lichaamsgerichte therapie wordt niet alleen gepraat, maar ook het lichaam betrokken. hoe bewust iemand is van zijn/haar lichaam en wat iemand lijfelijk ervaart. Oefeningen kunnen ook deel uit maken van de therapie.
Lichaamsgerichte psychotherapie Centrum in Balans.
Binnen de training doe je inspannende en ontspannende oefeningen en leer je bewust te zijn van je lichaam en ademhaling. Daardoor voel jij je meer in balans en leer je anders om te gaan met stress en spanning. Verder krijg je een betere conditie op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. We werken vaak aan de hand van themas. Dit jaar 2017 worden de trainingen gegeven door Meta Pot en Anneke de Boer. Onze lichaamsgerichte therapeuten zijn Wilma Huizinga en Meta Pot.
Meditatie MoleMann Mental Health.
Een van de oefeningen, de Bestaansrecht meditatie, is gedeeltelijk overgenomen uit de mindfulness. De andere oefeningen zijn eigen interpretaties van oefeningen uit de lichaamsgerichte therapie, de creatieve therapie en de yoga. De volgorde van de oefeningen is zo opgebouwd dat zij de op een volgende therapiefases ondersteunen.
Lichaamsgerichte therapie: Een oefening.
Deze oefening laat zien hoe eenvoudig lichaamsgerichte therapie de link legt tussen lichaam en geest. Zet je voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar, tenen naar binnen, handen op je heupen. Blijf normaal ademen en buig achterover, buig je knieen zoveel mogelijk.
Toegepaste werkvormen Lichaamswerk.
De nadruk ligt op het leren beleven van de positieve kanten door het inzetten van lichaamsgerichte oefeningen gebaseerd op de karakterstructuren. Hoe is jouw karakterstructuur ontstaan? Als kind leer je je te voegen en aan te passen binnen het gezin, de school en de buurt.

Contacteer ons