Op zoek naar lichaamsgerichte oefeningen?

lichaamsgerichte oefeningen
Lichaamsgerichte therapie Praktijk Keeren.
Lichaamsgerichte therapie combineert de kracht van het hoofd met de wijsheid van de rest van het lichaam. Bij deze therapie maak je gebruik van gesprekken én je brengt het lichaam in beweging, letterlijk. Door fysieke oefeningen kom je in contact met je gevoelens.
Marjon's' Site on Strikingly.
Mijn werkwijze kenmerkt zich door echt luisteren, respect en aandacht voor alles wat er is. Afhankelijk van je hulpvraag werk ik met focussengesprek, massage, adem en hartritme en lichaamsgerichte oefeningen. De meeste tijd besteden we aan inzicht verwerven in je gedachten èn ervaren van je gevoelens.
Aantal lichaamsgerichte oefeningen.
Wat is lichaamsgerichte psychotherapie? PTSS en traumaverwerking. Wie ben ik? Wie ben ik? Lagen van gevoelens. Oefeningen, voorbeelden en artikelen. Op de site hebben we een aantal eenvoudige oefeningen opgenomen. Het zijn allemaal oefeningen die een ontspannend effect beogen. Bij lichaams en ademoefeningen is het belangrijk in ieder geval de eerste keer onder begeleiding te doen.
Lichaamsgerichte psychotherapie Afra Vlaar.
Voorbeelden hiervan zijn buikpijn krijgen bij bepaalde herinneringen of stoppen met ademen als iets heel spannend wordt. Het werken met lichaamsgerichte oefeningen is een ingang om emoties en spanningen die in je lichaam opgeslagen zijn, te herkennen en ruimte te geven.
Lichaamsgerichte psychotherapie PRAKTIJK VOOR LICHAAMSGERICHTE PSYCHOTHERAPIE.
lichaamsgerichte oefeningen en houdingen, technieken uit de gestalt, ademwerk, bodydrama, meditatie, trauma als ook uit de cognitieve gedragstherapie en EMDR. Soms kan ik je aanraken met mijn handen op een plek op je lichaam zodat je dat deel beter kun ervaren en kunt luisteren naar wat het je aan wijsheid wil zeggen.
Meditatie MoleMann Mental Health.
Een van de oefeningen, de Bestaansrecht meditatie, is gedeeltelijk overgenomen uit de mindfulness. De andere oefeningen zijn eigen interpretaties van oefeningen uit de lichaamsgerichte therapie, de creatieve therapie en de yoga. De volgorde van de oefeningen is zo opgebouwd dat zij de op een volgende therapiefases ondersteunen.
Lichaamsgerichte therapie Floor Bruin.
Lichaamsgerichte therapie helpt om belemmerende gedragspatronen duidelijk zichtbaar te maken. En deze vervolgens te leren stoppen. Dit levert inzichten en vernieuwde manieren van gedrag op. Door deze inzichten niet alleen cognitief te begrijpen, maar ook in je lichaam te voelen, kun je deze makkelijker in je dagelijks leven integreren. Deze therapie werkt zeer praktisch en is effectief inzetbaar bij klachten die vanuit emotie of stress ontstaan, rouwverwerking, traumaverwerking of bij het hebben van angstige of depressieve gevoelens. Hoe ziet de behandeling eruit? We bespreken in onze eerste sessie jouw hulpvraag en maken duidelijk wat daarin jouw hoofddoel is. We kijken naar de aard van je klachten, welke signalen er zijn en wat aandacht nodig heeft. De behandeling bestaat uit een combinatie van bewustzijnsoefeningen, ademhalingsoefeningen en massage. Elke techniek wordt ingezet om jou verder te helpen in jouw specifieke proces. Daarnaast bespreken we de inzichten die tijdens de sessie naar voren komen. We werken samen. Naast het werk wat we doen in de sessies zelf, geef ik je oefeningen mee zodat jij zelf ook handvatten hebt die je kunt gebruiken.
Lichaamsgerichte oefeningen Urban Metta.
is een lichaamsgerichte oefening welke het doel heeft het lijf wakker te maken. Het is een vitaliserende oefening die je alert maakt op lichamelijke sensaties en innerlijke gewaarwordingen. Progressieve relaxatie volgens Jacobson. is een beoefening ontwikkeld door Edmund Jacobson om angsten te verminderen.
Individuele lichaamsgerichte coaching Ingrid van Wolveren Gouda.
Lichaamsgerichte oefeningen geven je informatie hoe jij met bepaalde situaties omgaat en laten je nieuwe mogelijkheden zien. Werkwijze en tempo worden afgestemd op wat jij nodig hebt. Hierbij maak ik onder andere gebruik van bio-energetica, ademwerk, Holistic Pulsing, Gestalt, Somatic Experience, visualisatie, aandachts en creatieve oefeningen.
Lichaamsgerichte therapie Praktijk de Muzen.
Ik zal je uitnodigen je bewust te zijn van je ademhaling, van wat je voelt in je lijf en waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Het kan zijn dat ik je lichaamsgerichte oefeningen meegeef of dat we een consult wijden aan bijvoorbeeld een ademsessie.

Contacteer ons