Zoeken naar integratieve psychotherapie opleiding

integratieve psychotherapie opleiding
Frans Stortelder Psychiater Amsterdam Centrum.
In de psychotherapie stel ik me vooral op als gids, die gericht is op het stimuleren van een zoekproces naar uw innerlijke wereld en naar bewustwording en inzicht in ongezonde emotionele reactiepatronen, die verantwoordelijk zijn voor uw klachten en persoonlijke problemen.
NVP Wat is psychotherapie?
Integratieve psychotherapie kan worden gedefinieerd als het al dan niet in combinatie, op een verantwoorde en verantwoordbare wijze kunnen toepassen van verschillende methoden van behandeling. De therapeut combineert bij de integratieve benadering methoden en technieken die in verschillende therapeutische theorieën ontwikkeld zijn.
Wat is Integratieve Psychotherapie? AIHP.
Een voorbeeld van een geheel nieuwe vorm van psychotherapie tussen de klassieke paradigmas is Ryles cognitive analytic therapy, waar ideeën en behandelpraktijken uit zowel de psychoanalytische als de cognitief-gedragstherapeutische school samengaan in een nieuwe, integratieve psychotherapievorm. Vanuit de schooloverstijgende trend van psychotherapie-integratie ontstaan op deze manier nieuwe vormen van psychotherapie, die te vangen zijn in de omschrijving integratieve psychotherapie. Abraham 2001 heeft, in het kader van een opleiding, integratieve psychotherapie gedefinieerd als: het, al dan niet in combinatie, op een verantwoorde en verantwoordbare wijze kunnen toepassen van verschillende methoden van behandeling.
vierjarige therapeutenopleiding Educatieve Academie.
Over de Vierjarige Therapieopleiding. De opleiding is gebouwd op en onderscheidt zich door volgende peilers.: Ervaringsgericht leren, theoretische kaders en praktisch/technisch oefenen komen evenredig aan bod. De werkalliantie en de grondhouding zijn de bedding van deze integratieve benadering. Heldere integratieve kaders ondersteunen onze methode: I.V-driehoek, vier kwadranten, integratief en integraal ontwikkelingsmodel, hypothesemodel. De docenten zijn integratieve therapeuten gespecialiseerd in één of meerdere basisrichtingen in de psychotherapie experiëntieelgeoriënteerde, cliëntgerichte, systeemgeoriënteerde, cognitieve-gedragstherapiegeoriënteerde, analytisch-georiënteerde en/of een bepaalde specialisatie zoals traumaverwerking, koppeltherapie, lichaamswerk.
Over mij.
In 2004 2009 ben ik in Middelharnis werkzaam geweest in het Gezondheidscentrum Goerree Overflakkee als hypnotherapeute. In 2009 heb ik mijn praktijk verplaatst naar Roosendaal. In 2010 heb ik de opleiding Integratieve Psychotherapie afgerond. In 2011 heb ik de jaar training tot EFT-beoefenaar gevolgd.
voor onderwijs.
Na het eerste studiejaar ben je al professioneel Integratieve KinderCoach met eigen praktijk. Daarna kun jij je verder specialiseren tot Integratieve KinderCouselor, Integratieve KinderMediator en uiteindelijk tot Integratieve Kindertherapeut. De opleiding tot Integratieve Kindertherapeut wordt gegeven in Amsterdam aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.
Opleiding Integratieve Psychotherapie BGL partners.
Leeromgeving Online inschrijven. Opleiding Integratieve Psychotherapie. Gedurende de opleiding Integratieve Psychotherapie ontwikkelt u competenties waarmee u een gezonde ontwikkeling van cliënten kunt stimuleren en krijgt u handvatten aangereikt om problemen van sociale, emotionele, psychosomatische en relationele aard adequaat aan te pakken.
NAP Opleidingen.
Telefoon Fax 06-18135381 geen nummer bekend. Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Opleiding Integratieve psychotherapie basisopleiding algemene psychotherapie. Contact receptie Academie. Adres Andreas Schelfhoutstraat 48, 1058 HV Amsterdam. Telefoon Fax 020 615 04 94 020 617 35 87. NSG Nederlandse Stichting Gestalt.
PPO opleidingsinstituut Home.
Bezwaren en Geschillencommissie. Opleiding Klinisch Psycholoog. Competentiegericht Opleiden CGO. Workshops, symposia en lezingen. Toelating en aanmelding. Welkom bij Opleidingsinstituut PPO. Hét instituut in Noordoost-Nederland voor Postmaster PsychologieOpleidingen PPO. We verzorgen beroepsopleidingen en bij en nascholingsactiviteiten voor psychologen. Hierbij werken we nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen en diverse praktijkinstellingen.
Psychotherapie Ciska Mastenbroek Integraal Medisch Centrum.
Sinds 1994 ben ik als psycholoog werkzaam in de gezondheidszorg en bij de landelijke patiëntenvereniging. Daarnaast ben ik klassiek hypnotherapeut en volg momenteel de opleiding integratieve psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie N.A.P. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen N.I.P.

Contacteer ons