Meer resultaten voor familieopstelling zelf doen

familieopstelling zelf doen
Familieopstellingen door psycholoog Petra van der Heiden.
Je kunt een familieopstelling doen als onderdeel van je therapie, maar je kunt ook éénmalig deelnemen als vragensteller of plaatsvervanger. In dat geval gaat er altijd een intakegesprek aan vooraf. Voor data en meer informatie hierover: bel of mail mij.
Zelf een familieopstleling doen in 4 simpele stappen.
De link naar de presentatie staat onder. Zelf een familieopstelling doen. Nu met zelf thuis een opstelling doen over het bereiken van je hartsverlangen. We gaan jou begeleiden om thuis een echte individuele opstelling te doen. Hierbij kun je zelf van blaadje naar blaadje stappen en voelen hoe het in jouw veld is.
Familieopstelling: wat hoe Het Familiehuis.
Je kan het voor jezelf doen, of voor de dynamiek in je gezin. In scheidingssituaties komt vaak de vader of de moeder alleen, maar het is ook mogelijk dat beide ouders of het hele gezin, inclusief de kinderen 3 21 jaar deelnemen. Kinderen kunnen er bij zijn, maar het hoeft niet. Ze zijn welkom en snappen vaak heel goed wat er in de opstelling zichtbaar wordt. Ook bij samengestelde gezinnen kunnen nieuwe partnersook uitgenodigd worden. We bepalen in een voorbespreking wat het beste past gezien de vraag die u wilt verkennen. Bij een familieopstelling werken we ook met mensen van buiten het gezin die de plek van de gezinsleden vertegenwoordigen. Dit helpt om op een onbevooroordeelde manier de dynamiek in de familie te onderzoeken. De vader of de moeder, of beide ouders lichten het vraagstuk toe dat ze willen onderzoeken. De ouders worden uiteindelijk zelf ook in de opstelling betrokken.
Zo maak je je eigen familieopstelling Psychologie Magazine.
Je hebt niet per se echte mensen nodig om zon opstelling te doen. Systeemtherapeuten gebruiken tegenwoordig ook poppetjes om familieverhoudingen inzichtelijk te maken. Contextueel therapeut Gerrie Reijersen van Buuren ontwikkelde als een van de eersten een poppetjestherapie die ze in een-op-eensessies doet, en dacht met ons mee over deze oefening. Gebruik de poppetjes uit ons laatste nummer om zelf aan de slag te gaan. Je verplaatsen in de ander. Het doel van een familieopstelling is dat je gaat nadenken over de verbinding met je familie en ruimte gaat voelen om bepaalde relaties te kunnen veranderen en verdiepen.
Psychologie Praktijk en Familieopstellingen.
Naast de consulten kreeg ik het advies van Jos om eens mee te doen met een familieopstelling. Daar ik Jos kende als hulpverlener gaf het mij een veilig gevoel dat hij deze opstellingen leidde. Zo'n' familieopstelling gaf mij op verrassende wijze inzicht in familiesituaties.
Familieopstelling Hoe werkt het?
Een familieopstelling verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf terug beweging kunt brengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven. Dit werk kan een verstrekkend effect hebben op alle deelnemers, ook wanneer je tijdens een workshop geen eigen opstelling plaatst.
Bert Hellingers Familieopstellingen.
Een bijkomend, belangrijk aspect in de systemische fenomenologie is wat Hellinger noemt: aan de kant van de dader staan of meerzijdige partijdigheid. Om in een Familieopstelling met thema's' zoals incest en moord een oplossing te kunnen vinden, moet de therapeut vrij zijn van de normale dader-slachtoffer beoordeling. Hij moet de slechterik, diegene die tot duivel gemaakt en buitengesloten is, een plaats in zijn hart kunnen geven. Hellingers systemische fenomenologie en de daarbij horende houding herinneren zeer sterk aan het taosme, zen en anderen spirituele tradities. Door Familieopstellingen leren wij deze houding in ons leven in de praktijk te brengen. Zij maken duidelijk dat er een groter iets, een ziel, bestaat en dat we verantwoordelijk zijn voor ons doen en laten. Het maakt ons bewust wat de grotere harmonie verstoort en toont aan wat geneest. Het is niet zomaar een nieuwe therapeutische methodiek omdat de implicaties en consequenties die hierbij duidelijk worden heel verrijkend zijn. Aan de andere kant is het natuurlijk een geniale therapeutische methodiek die veel van het oude therapeutische werk overbodig maakt omdat de verstoring voor de clint zelf helder zichtbaar wordt.

Contacteer ons